Valosali

Savilahdentien Valosali-urakan myötä vuoden 2021 lopulla valmistuneen sillan arkkitehtuurisen kaiteen ja valoaukon on suunnitellut Sweco Finland Oy ja Ramboll Valostudio toteutti valoteoksen suunnittelun Kuopion kaupungin toimeksiannosta. Silta sijaitsee Savilahden alueella, jonka tematiikka on Valon kaavan mukaisesti tiede.

Pääsääntöisesti sillan kaide on valaistu valkoisella valolla. Sillan erikoisvalaistuksen ohjelmointi muuntuu tulevaisuudessa tuulennopeuden mukaan ja lisäksi yleisten juhlapäivien mukaan (esim. itsenäisyyspäivän väritys on sinivalkoinen ja kun vuosi vaihtuu, valaistus juhlistaa uutta vuotta monivärisenä). Muita valaistuksen erikoispäiviä ovat Kuopion kaupungin perustamisen vuosipäivä, Minna Canthin päivä, vappu, Valon päivä, kevät- ja syyspäiväntasaus ja talvipäivänseisaus.

Sijainti: Bioteknian ja Prisma-kauppakeskuksen välinen silta / Savilahdentie, Savilahti
Valmistumisvuosi: 2021
Tilaaja: Kuopion kaupunki

Suunnittelijan esittely

Ramboll Valostudio on valotaiteeseen ja arkkitehtuurivalaistukseen erikoistunut monialainen suunnittelutiimi, joka yhdistää teoksissaan esteettisen ja luovan suunnittelun sekä tekniikan uusimmat mahdollisuudet.

 

Linkit:

Esittelyvideo

Ramboll Valostudio

Valon kaava