Eloa tunneliin – valoteoksen suunnittelukilpailu

Avoin ideakilpailu kaikille Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelijoille. Kolme parasta kilpailuehdotusta sekä yleisön suosikki palkitaan!

Savilahti-projekti ja Valon kaava järjestävät yhteistyössä Savonia-ammattikorkeakoulun kanssa Savonian opiskelijoille suunnatun valoteoksen suunnittelukilpailun, jonka kohteena on Savilahteen valmistuva Neulaniementie S14 jalankulku- ja pyöräilyväylän alikulkukäytävä.

Kilpailun tarkoituksena on löytää mahdollisimman toteuttamiskelpoinen luonnos valoteoksesta, joka yhdistää toisiinsa Neulaniementien molemmin puolin sijaitsevien yritysten sekä korkeakoulujen kampusten ympäristöjä valotaiteen keinoin. Teoksen myötä toivotaan muodostuvan viihtyisää, turvallista ja elämyksellistä kaupunkiympäristöä, joka innostaa kuopiolaisia pyöräilemään ja kävelemään.

Tavoitteena on toteuttaa valoteos vuosien 2025–2026 aikana. Toteutettavan ehdotuksen tekijälle maksetaan erillinen työpalkkio toteutussuunnitteluun osallistumisesta ja korvaus taiteellisen idean hyödyntämisestä.

Suunnittelukilpailu on käynnissä 16.3.–17.5.2023. Kilpailun tulokset julkistetaan viimeistään perjantaina 16.6.2023. Alla olevien linkkien takaa löytyvät sekä kilpailuohjelma liitteineen että muut tarvittavat tiedot.

Aloitusseminaari

Kilpailusta kiinnostuneille opiskelijoille järjestettiin aloitusseminaari Savonian Microkadun kampuksen kampussydämessä 16.3. Aloitusseminaarissa kerrottiin suunnittelun tavoitteista ja lähtökohdista, tutustuttiin kilpailukohteeseen ja oli mahdollisuus esittää kysymyksiä. Esitetyt kysymykset ja vastaukset löytyvät alla olevista linkeistä.

Palautetilaisuus

Kilpailuun osallistuvilla on mahdollisuus saada ohjausta ja palautetta viikoilla 15 ja 16 etäyhteydellä järjestettävissä palautetilaisuuksissa.

Varaa palaute- ja ohjausaikasi linkistä avautuvan ajanvarauskalenterin kautta viimeistään keskiviikkona 5.4. klo 12. Aika varataan kilpailuehdotuksessa käytetyllä nimimerkillä.

Vahvista ilmoittautumisesi lähettämällä nimimerkkisi ja sähköpostiosoitteesi sekä mahdollisen työryhmäsi jäsenten sähköpostiosoitteet kilpailun sihteerille ja välityshenkilölle osoitteeseen mia.sotkasiira@freizimmer.fi.

Ajan varanneille ja vahvistaneille lähetetään Teams-osallistumislinkki sähköpostiin. Katso tarkemmat ohjeet tilaisuuteen valmistautumisesta alla olevista linkeistä.

Linkit:

Kilpailuohjelma

Liite 1: sijaintikartta

Liite 2: Neulaniementien yleissuunnitelma

Liite 3: S14-pohjatutkimukset

Liite 4: Savilahden Valon kaava

Aloitusseminaarin kysymykset ja vastaukset

Palautetilaisuus

Palautetilaisuuden ajanvarauskalenteri