Rakentaminen

Infrarakentaminen

Savilahden alueen rakentaminen etenee vauhdikkaasti. Parhaillaan käynnissä on laajoja infrarakentamishankkeita sekä mm. KYSin ja Itä-Suomen yliopiston rakennushankkeita.

Infrarakentamisen osalta Savilahden pääliikenneväylien uusiminen alkoi valmistelevilla verkostosiirtotöillä vuonna 2019. Savilahdentien rakentamisen ensimmäisen vaiheen Valosali-urakka valmistui syksyllä 2021. Toisen vaiheen urakka, Hehkun Sydän on käynnissä ja työt jatkuvat vuoden 2022 syksyyn saakka. Urakkaan sisältyy Savilahdentien rakentaminen Neulaniementien ja Niiralankadun välisellä osuudella sekä moottoritien uuden rampin rakentaminen. Kolmannen vaiheen Voltti-urakka alkaa alkuvuodesta 2022. Urakkaan sisältyy mm. uuden Savilahdentien alikulun rakentaminen Volttikadun risteyksen tuntumaan.

Vanhan varikon alueen uusien katujen eli Sarastuskaaren, Hehkukadun, Loistekadun ja Sädekujan sekä Neulamäentien alkuosien rakentaminen on edennyt viimeistelytöihin, joita yhteensovitetaan alueen muun rakentamisen kanssa. Vuonna 2022 infrarakentaminen etenee Vanhan Varikon pohjoisosaan.

Savilahdessa valmistellaan Fingrid Oyj:n ja Kuopion Sähköverkko Oy:n 110kV voimajohtoverkon uudelleenjärjestelyjä. Keskeisimmät muutokset paikantuvat Kuopion yliopistollisen sairaalan, Terveyspuiston ja Kuopion Sähköverkko Oy:n muuntamokentän alueille sekä Puijonlaaksontien läheisyyteen. Hankkeen yhteydessä Savilahdentien ja Valtatie 5:n väliselle alueelle toteutetaan Viäntö-niminen maisemapylväs. Voimajohtopylväiden uusimistyö alkaa keväällä 2022 valmistelevilla töillä ja suurempi muutoskokonaisuus toteutetaan syksyllä 2022. Kokonaishanke valmistuu hankeaikataulun mukaisesti vuoden 2022 lopulla.

Talonrakentaminen

Savilahden liikunta- ja tapahtumakeskuksen rakentaminen alkoi kalliorakennusurakan osalta kesällä 2021. Urakan toisessa vaiheessa toteutetaan kaikki kallioluolaan sekä sen ulkopuolelle toteutettavat rakenteet, laitteet ja järjestelmät. Kokonaisuus valmistuu vuonna 2023.

Savon ammattiopiston kampuksen rakentaminen käynnistyi vuonna 2019 jatkuen vuoteen 2022 saakka.

Sarastuskaaren 600 paikkaisen pysäköintilaitoksen rakentaminen on käynnistynyt ja laitos otetaan käyttöön vuoden 2023 alussa.

LINKIT:

Ajankohtaiset tiedot rakentamisen etenemisestä ja muuttuvista liikennejärjestelyistä löytyvät Ajankohtaista-sivulta.

Savilahti-projektin eteneminen

Luola Savilahden liikunta- ja tapahtumakeskus

Vanha Varikko

SYK
Suomen Yliopistokiinteistöt Oy (SYK) on mukana kehittämässä Savilahden aluetta. Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n ydinliiketoimintaa on tuottaa, ylläpitää ja kehittää tiloja yliopistoille ja heidän kumppaniensa tarpeeseen. Visiona on kasvaa Euroopan johtavaksi kampuskehittäjäksi. www.sykoy.fi

KYS
Koko KYSin Puijon sairaalaa uudistetaan jatkuvasti kehittämishankkeilla, uudisrakentamalla ja peruskorjaamalla. Sairaala-alueen investoinnit ovat merkittäviä. Tutustu rakennushankkeisiin tarkemmin Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin nettisivuilla.