FinVector avasi uuden tuotantolaitoksen Savilahteen – Kuopion kaupunki palkitsi tärkeitä yhteistyökumppaneita merkittävän investoinnin taustalla

Näyttävä, valko-harmaa tuotantolaitos metsän ja liikenteen välissä.

FinVector ja Ferring Pharmaceuticals avasivat 3.10.2024 uuden geeniterapian tuotantolaitoksen, Finportin, Kuopioon. Laitos on erikoistunut geeniterapian viruspohjaisen lääkeaineen tuotantoon, jota käytetään virtsarakon syövän hoidossa. Finport on puhdastiloilla varustettu ja nykyaikaista teknologiaa hyödyntävä tuotantoyksikkö, jossa lääkeainetta voidaan valmistaa suuria määriä tehokkaasti ja turvallisesti.

Finportin valmistumisella ja FinVectorin toiminnalla on ollut viime vuosina merkittävää taloudellista vaikutusta Kuopion alueella. Yhteistyö paikallisten viranomaisten ja rahoituskumppaneiden kanssa on ollut tiivistä. FinVector on yksi suurimmista yksityisen sektorin työllistäjistä Kuopion alueella. Yritys vahvistaa Kuopion osaamis- ja tutkimuskeskittymää terveysteknologian alalla.

”Olemme kulkeneet yhdessä hienon matkan päästäksemme tähän vaiheeseen, Finportin avajaisiin. Kuopion kaupungilla on etuoikeus tarjota koti tälle maailmanluokan lääketehtaalle ja sen kansainväliselle henkilöstölle”, iloitsee Kuopion kaupunginjohtaja Soile Lahti.

Osoituksena tapahtuman tärkeydestä Kuopion kaupunki on myöntänyt Kuopio-mitalin Frederic Paulsenille (Chairman Emeritus of the Ferring Group) ja Kuopion kaupungin kultaisen kunniamerkin Jean-Frederic Paulsenille (Executive Chairman of Ferring Pharmaceuticals and Ferring Ventures). Nämä ovat Kuopion kaupungin tärkeimmät kunnianosoitukset, jotka jaetaan tunnustuksena merkittävästä toiminnasta Kuopion hyväksi.

”Kiitokset, että olette tehneet Kuopion kaupunkia tunnetuksi ja vahvistatte Kuopion asemaa kansainvälisissä verkostoissa. Kuopio haluaa jatkaa koko Ferring Groupin ja erityisesti FinVectorin kanssa tiivistä kumppanuutta ja tehdä parhaansa rakentaakseen yhteistä menestystä alueella”, lausui kaupunginjohtaja Soile Lahti Finportin avajaisissa.