Luolan avajaisviikkoa vietetään 22.–28.9.

Kallionsisään louhittu liikunta- ja tapahtumakeskus on valmistunut metsän ja kalliorinteen edustalle.

Savilahden liikunta- ja tapahtumakeskus Luolan avajaisviikkoa vietetään 22.–28.9.2024 ja viikon aikana on luvassa paljon nähtävää ja koettavaa matalalla kynnyksellä. Ohjelmantäyteinen viikko käynnistyy heti sunnuntaina 22.9. vauhdikkaasti kahdella ottelutapahtumalla, kun Salibandyseura Welhojen naisten ja miesten joukkueet pelaavat kauden ensimmäiset kotiottelunsa. F-liigaa pelaava Welhojen naisjoukkue kohtaa EräViikingit klo 15 alkavassa ottelussa ja miesten Suomisarjan kamppailussa Welhot saa vastaansa SB Vaasan klo 18.30. 

Avajaisviikon maanantaina 23.9. Luolan eri tiloihin pääsee tutustumaan ohjatusti. Esittelykierroksia järjestetään yhteensä neljä ja ne käynnistyvät Luolan aulasta klo 12, klo 14, klo 16 ja klo 18. Tiistaina 24.9. Kuopion kaupungin liikuntakoordinaattorit antavat Luolan kuntosalilla maksutonta opastusta kuntosalilaitteiden käyttöön klo 9–11 ja viikon toinen maksuton opastus on torstaina 26.9. klo 17–19. Tiistai-iltana klo 18.30 alkavassa Valoilmiö-tapahtumassa mm. julkistetaan Luolan ulkoseinässä oleva Pulssi-valotaideteos.

Luolan virallisia kutsuvierasavajaisia vietetään keskiviikkoiltana 25.9. ja avajaistapahtuman vuoksi Luola suljetaan muulta käytöltä jo klo 16. Torstaina 26.9. vietetään seurapäivää, jossa kaikilla on vapaa pääsy tulla tutustumaan Luolassa harjoittelevien seurojen harjoituksiin ja keräämään lisää tietoa lajeista ja harrastusmahdollisuuksista. Myös muutamia lajikokeiluja on luvassa seurojen toimesta.

Perjantaina 27.9. Luolan kuntosalille on avoimet ovet koko päivän. Muista lajeista myös sulkapalloa on mahdollista päästä pelaamaan ilman vuoromaksuja klo 10–16 välisenä aikana viidellä eri kentällä. Vuorolle tarvitset mukaan omat mailat ja pallot.

Avajaisviikko huipentuu lauantaina 28.9. todelliseen lentopallon superpäivään, kun sekä Puijo Wolley että Savo Volley aloittavat oman Mestaruusliiga-kautensa uudessa kotiluolassaan. Viime kauden pronssimitalisti Puijo Wolley kohtaa avauksessaan naisten Mestaruusliigan hallitsevan mestarin Pölkky Kuusamon klo 15. Miesten pelissä viime kauden nelonen Savo Volley kohtaa niin ikään hallitsevan mestarin, Hurrikaani-Loimaan, klo 18 alkavassa ottelussa. Ottelutapahtumiin on maksuton sisäänpääsy.

LINKIT:

Savilahden liikunta- ja tapahtumakeskus Luola

Valoilmiö-tapahtuma