Robottibussi Välkyn reitti muuttuu

Pieni, valkoinen robottibussi, jonka kyljessä on erivärisiä muotoja, on pysäköity tien varteen.

Robottibussi Välkky on liikennöinyt Savilahdessa toukokuusta alkaen. Välkyn reitti on kulkenut edestakaisin Sarastuskaaren pysäköintilaitokselta Savon ammattiopiston ja Novapoliksen kautta Itä-Suomen yliopiston Snellmania-rakennukselle. Syyskuun alusta, 2.9. alkaen reitti muuttuu. Jatkossa Välkky liikennöi edestakaisin Savilahden liikunta- ja tapahtumakeskus Luolalta FinVectorin ja Savon ammattiopiston kautta Novapolikselle. Snellmanian pysäkki poistuu käytöstä.

Välkky-robottibussi liikennöi Savilahdessa arkisin klo 8–18 välillä syyskuun loppuun saakka. Tarkemmat aikataulut ja mahdolliset poikkeusaikataulut löytyvät Kuopion reittioppaasta: Linja 11R (digitransit.fi)

Kyytiin mahtuu 11 matkustajaa kerrallaan. Mukana on jatkuvasti myös turvaoperaattori, joka kykenee tarvittaessa ohjaamaan bussia ja opastamaan matkustamiseen liittyvissä asioissa. Välkyllä matkustaminen on ilmaista.

Kyseessä on robottibussikokeilu, joka on osa EU-rahoitteista SHOW-hanketta (SHared automation Operating models for Worldwide adoption).

Karttakuva robottibussin reitistä.